Cíl je cesta a cesta je cíl ...

Soldier

09.08.2012 16:25

 

 

Základní výbava Soldiera na ostrově: jedna Assault Rifle, uzdravující prostředky Startup Treatment Laboratory a Startup First-Aid Kid, crystal Body Boost. Assault Rifle má dva attack speciály, Burst (spouští se klávesou „M“) a FlingShot (spouští se klávesou „L“). Burst je možné použít v boji přibližně každých 40 sekund, FlingShot každých 15 sekund. I když se jejich „načasování“ vypisuje v okně chatu, je lepší si jejich symboly dát na lištu. V levém dolní rohu klikněte na nabídku Actions, poté na Attack Actions. V další nabídce uchopte FlinShot „stlačením“ prvního tlačítka myši a vytáhněte jej do prvního prázdného políčka horní lišty (za políčko Follow). Poté uchopte nabídku Burst a stejným způsobem ho přetáhněte myší na horní lištu vedle FlingShotu. Samozřejmě, že si jejich pozice můžete kdykoliv změnit, jak vám to bude vyhovovat. Jestliže jsou „destičky“ (symboly) FlingShotu a Burstu na liště rozsvícené, znamená to, že jsou připravené k použití. Burstem nebo FlingShotem můžete místo klávasy „Q“ spouštět útok.

Nyní k uzdravujím prostředkům: na prostřední označené liště v prvním políčku (viz obrázek) je hnědá ampulka Simple First-Aid Kit, kterou jste získali od Brandona Thorna za monster parts ze zabitých zvířat. Ampule by měla splňovat kritéria (Requirements) pro First Aid, aby byla funkční. Například ampulka Simple First-Aid Kid s levelem 4 vyžaduje First Aid 21. Koukněte do okna s dovednostmi (klávesa „U“), kolik máte First Aid v nabídce Nano Aiding. Informace o ampulce zjistíte tak, že na ni najedete myší, stisknete shift (modré oko) a kliknete prvním tlačítkem myši. Tato ampule se používá během boje, když vám začne ubývat život. Kliknete na sebe (nebo stisknete F1) a stisknete horní 1, což je pozice ampulky na liště. Zároveň s ní můžete uzdravovat druhé hráče, pokud jsou ve vaší bezprostřední blízkosti. Kliknete na hráče a stisknete horní 1. Na druhé pozici prostřední lišty je ampule Startup First-Aid Kid. Tou se také uzdravujete během boje. Přidává ale méně života, zato přidává i nano (modrý „rtuťoměr“). Spouští se klávesou horní 2. Na třetím místě lišty je Startup Treatment Laboratory. Touto „destičkou“ se uzdravujete vsedě, přidává zdraví i nano, když nebojujete. Kliknete na sebe, sednete si (klávesa „X“) a stisknete horní 3. Na nejspodnější (neoznačené) liště je na první pozici Simple Nano Kid. Touto ampulkou si doplňujete pouze množství nano. Opět je možné ji použít v boji na sebe i na druhé hráče. Spouští se kliknutím myši na symbol v liště, protože jde o neoznačenou lištu. Na druhém místě nejspodnější lišty je uzdravující destička Treatment Laboratory. Musíte být vsedě, abyste ji mohli použít. Přidává zdraví. Její výhodou je, že se s ní můžete uzdravit i během boje v týmu, ale nesmí na vás nic útočit. To znamená, že útočníka převezme na sebe jiný hráč, a vy si můžete na okamžik sednout a uzdravit se kliknutím myši na její symbol na liště. Totéž platí i o modré destičce Basic Nano recharger, jejíž symbol leží na třetím místě nejspodnější lišty. Už podle názvu je jasné, že přidává pouze hodnotu nano. Musíte si sednout a nesmí na vás nic útočit.

Nyní ke krystalům (kouzlům): Krystaly se zprovozňují kliknutím druhým tlačítkem myši. Poté se objeví symbol krystalu na liště a v okně Programms (zavřete jej nebo otevřete vlevo dole v nabídce Nano). Na čtvrtém místě označené prostřední lišty je symbol krystalu Body Boost, jenž přidává na půl hodiny 20 bodů zdraví. Zakouzlíte jej tak, že kliknete nejdřív na sebe a poté stisknete horní 4. Můžete jej také zakouzlit (v AO se říká „buffovat") na druhé hráče, pokud o to stojí. Další krystaly jsou již z Nanoprogram Containeru, který jste si zakoupili na ostrově. Na pátém místě prostřední lišty je symbol krystalu Minor Combat barrier, jenž přidává na půl hodiny 21 bodů všem AC položkám (zvyšuje „sílu“ vašeho brnění proti všem druhům útoku). Lze jej také buffovat druhým hráčům. Kouzlí se klávesou horní 5. Na šestém místě prostřední označené lišty je symbol krystalu Partial Deflection Shield, jenž odráží na půl hodiny 10 bodů z každého druhu poškození od útočníka, a zároveň nepatrné poškození vrací útočníkovi zpět. Kouzlo lze buffovat i na jiné hráče. Spouští se klávesou horní 6. Na sedmém místě prostřední lišty je symbol krystalu Damage Multiplier, jenž zvyšuje na půl hodiny o 4 body každé poškození směřující na protivníka ze zbraně na bázi Projectile a Energy. Kouzlí se klávesou horní 7. Na nejspodnější liště úplně vpravo je symbol kouzla Ego Taunt, jímž na sebe nalákáte protivníka. Je jasné, že si pozice symbolů krystalů na lištách budete měnit, jak budou přibývat nová a lepší kouzla.

Krystaly, zakouzlené na sebe, uvidíte ve vašem NCU okně (otevírá se a zavírá v pravém dolním rohu nabídkou NCU). V okně NCU vidíte, kolik vám kouzla zabírají volných míst z celkového množství NCU. Abyste měli co nejvíce NCU, budete si postupně zvedat množství a hodnotu jednotlivých pamětí (NCU Memory) na vašem opasku. Opasky se také postupně mění za lepší, jež obsahují větší počet volných slotů.

P.S. To "dělo", co na obrázku drží v ruce něžná kráska, na ostrově nedostanete :)

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode